1. oktobra obeležujemo mednarodni dan starejših *29.9 do 17.00 27. — 29. 9. 2022 | od 9. do 18. ure* Cankarjev dom, Ljubljana

VABLJENI, DA NAJVEČJI FESTIVAL ZA STAREJŠE SOUSTVARJATE Z NAMI!

*29.9 do 17.00 27. — 29. 9. 2022 | od 9. do 18. ure* Cankarjev dom, Ljubljana 1. oktobra obeležujemo
mednarodni dan starejših
FOTO UTRINKI
Častni pokrovitelj 21. Festivala za tretje življenjsko obdobje je g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana!

VABLJENI, DA NAJVEČJI FESTIVAL ZA STAREJŠE SOUSTVARJATE Z NAMI!

Od 27. do 29. septembra 2022 bo v hramu slovenske kulture v ljubljanskem Cankarjevem domu potekal že 21. Festival za tretje življenjsko obdobje, največja tovrstna prireditev za starejše v Evropi, ki je od samega začetka posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami – ravno zato ves program poteka pod geslom Vsi smo ena generacija!

Rdeča nit tokratnega dogodka, predvsem strokovnega programa Festivala, bo digitalizacija za vse generacije.

27. - 29. september 2022 | Cankarjev dom, Ljubljana

Častni pokrovitelj 21. Festivala za tretje življenjsko obdobje

Župan Mestne občine Ljubljana

Zoran Janković

Ljubljana je mesto vseh in za vse

Na Mestni občini Ljubljana vsako leto z veseljem sodelujemo na Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Ponosen sem, da skupaj vedno pripravimo izvrsten program za obiskovalce in da je naš predstavitveni prostor med najbolj priljubljenimi. Naše aktivnosti bomo tudi na podlagi odzivov in predlogov obiskovalcev festivala v prihodnje še nadgrajevali in dopolnjevali.

Foto: Bor Slana/STA

Ob mednarodnem dnevu starejših predsednik Pahor sprejel vodstvo Festivala za tretje življenjsko obdobje

Ljubljana, 2. 10. 2020 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj sprejel vodstvo Festivala za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), ki letos obeležuje jubilejno 20. obletnico obstoja. Glede na epidemiološko situacijo v državi so se organizatorji odločili, da dogodek odložijo v jesen 2021. Predsednik Pahor je potrdil, da bo častni pokrovitelj jubilejnega F3ŽO tudi naslednje leto.

Andrej Jus, podpredsednik programskega sveta Festivala, je uvodoma spomnil, da urad predsednika festival podpira od njegovega začetka. Festival je edinstven, saj združuje vse deležnike na področju skrbi za starejše. Posebno pozornost pa namenja organizaciji aktivnosti za starejše. Slovenija po njegovem mnenju potrebuje objektiven pogled na tretje in četrto življenjsko obdobje. Na Festivalu zato vsako leto izpostavljajo probleme, s katerimi se sooča starejša generacija. Letos so, zaradi posledic epidemije, starejši med najbolj ogroženimi in zato je potrebno njim posvetiti posebno pozornost.

Sogovorniki so pozdravili predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi. Ob tem so posebej poudarili, da se morajo v vsebini zakona prepoznati vse generacije, saj bomo le tako lahko ustvarjali vključujočo družbo.

Generalna skupščina Organizacije združenih narodov je leta 1990 1. oktober razglasila za mednarodni dan starejših – z namenom, da bi vsako leto na ta dan s še posebno pozornostjo razpravljali in razmišljali o različnih vprašanjih, povezanih s starejšimi ljudmi.

29. september - 1. oktober 2021 | Cankarjev dom, Ljubljana

17.500+

OBISKOVALCEV

160+

RAZSTAVLJAVCEV

70+

KULTURNIH TOČK

20+

DELAVNIC

Sponzorji in partnerji

Strateški partnerji festivala

Medijski partnerji

PartnerJI festivala

Podpornik dobrodelne akcije z računalniki

Festival soorganizirata