SLAVNOSTNO ODPRTJE IN URADNI ZAKLJUČEK

SLAVNOSTNO ODPRTJE 22. F3ŽO 2023

Vabljeni na slavnostno odprtje že 22. Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki bo potekalo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v sredo, 27. septembra 2023, ob 10. uri. Slavnostno odprtje tudi to leto poteka v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Za kulturni vložek bodo poskrbeli številni gostje, med njimi Združeni slovenski veteranski orkester pod vodstvom Ervina Hartmana, Ditka (vokal in kitara) ter Jan Lužnik (spremljevalni vokal in električna kitara). Udeležence na svečanosti bodo nagovorili g. Marjan Sedmak, MZU Ljubljana, soorganizator festivala, in ga. Vlasta Nussdorfer, predsednica Programskega sveta festivala, župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran Janković, g. Simon Maljevac, minister za solidarno prihodnost, soorganizator festivala ter osrednja govornica predsednica RS. dr. Nataša Pirc Musar. 

Vljudno vabljeni!

URADNI ZAKLJUČEK 22. F3ŽO

Vabljeni na uradni zaključek 22. Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki bo potekal v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v petek, 29. septembra 2023, ob 15. uri. Pripravljamo pogovor 6 županj in županov – predstavnikov občin Kočevje, Novo mesto, Lukovica, Črna na Koroškem, Kranj in Velenje, na temo skrbi za starejše, projektov na temo izboljšanja kakovosti življenja starejših v lokalnih skupnostih, predstavitev primerov dobrih praks idr., ki ga bosta vodili ga. Vlasta Nussdorfer, predsednica programskega sveta F3ŽO, in ga. Biserka Marolt Meden, svetovalka predsednice Republike Slovenije za družbene dejavnosti.

Dogodek bo nedvomno osvetlil, katere občine izstopajo kot najprijaznejše do starejših, raziskal razloge za to ter spodbudil tudi ostale županje in župane k aktivnostim na omenjenem področju. Skupaj namreč gradimo boljšo prihodnost za vse generacije. Vabljeni, da pogovoru prisluhnete tudi vi in se aktivno vključite v razpravo.

Vljudno vabljeni

REZERVACIJA VSTOPNIC:

Rezervacija brezplačnih vstopnic je možna do 25. septembra 2023. Rezervacije (s pripisom za odprtje ali zaključek) sprejema Gaja Lah, 01 300 32 31, gaja.lah@proevent.si. Ob rezervaciji več kot 30 vstopnic je potrebno predložiti tudi seznam z imeni udeležencev. Vstopnice boste lahko prevzeli na vhodu na odprtje ali zaključek na dan prireditve pol ure pred dogodkom.