Kulturni program

ŽE 21 LET

NAVDUŠUJOČEGA IN DIH JEMAJOČEGA KULTURNO-UMETNIŠKEGA USTVARJANJA

Nastopati v hramu slovenske kulture, v Cankarjevem domu, je že samo po sebi svojevrsten izziv in hkrati nepozabno doživetje. To lahko potrdijo številne skupine in posamezniki, ki so v preteklih dvajsetih letih navduševali obiskovalce Festivala za tretje življenjsko obdobje, in katerim nastop na festivalu predstavlja letni vrhunec njihovega delovanja. Tridnevni kulturni program obsega preko 100 programskih točk, soustvarja pa ga več kot 2.200 nastopajočih, članov kulturno-umetniških društev, folklornih skupin, pevskih zborov, društev upokojencev in mnogih drugih organizacij iz cele Slovenije in tujine.

Program tradicionalno poteka na dveh odprtih odrih, najodmevnejši nastopi pa se zvrstijo v Linhartovi dvorani:

  • slavnostno odprtje festivala za tretje življenjsko obdobje
  • izpostavljena samostojna kulturna prireditev – v letu 2019 »svetovno glasbeno popotovanje«
  • kulturna slovesnost ob zaključku festivala za tretje življenjsko obdobje

Interes za sodelovanje v sklopu kulturnega programa prireditve je vsako leto izjemen – posameznike in društva vabimo, da predloge in pobude za sodelovanje v sklopu kulturnega posredujete Maji Mubi, koordinatorki kulturnega programa, maja.mubi@proevent.si, 01 300 32 11.
Ker je število terminov omejeno, vam svetujemo, da odločitev za soustvarjanje kulturnega programa 21. Festivala za tretje življenjsko obdobje sprejmete čim hitreje in postanete del največje evropske prireditve namenjene starejšim tudi vi.

Za dodatne informacije vam je na voljo: